Page 1 of 1 | Next »


Elin

LYCKORUS Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-05-11 21:24:23

Är precis hemkommen från denna omgång Bronsons BÄSTA benpass (körde förra fredagens pass, ligger lite efter er alla eftersom jag var borta en vecka med förkyldning). Gissa vem som är lyckligast i världen?
Var helt bombsäker på att det återigen skulle bli ett pass där det lilla lilla extra saknades, men ack så fel jag hade! Hade grymt tryck i benen och en jäkla discokänsla i kroppen. Thaimaten jag unnade mig till lunch idag gjorde succe helt enkelt och därav måste jag sprätta mig själv på fingrarna och inse att jag MÅSTE börja äta betydligt mer för att orka, speciellt om man enbart äter mellan 12-20 på dygnet. 

Nu byter jag ämne och tänkte bli lite personlig och blotta mig litegrann. Under tre års tid så har jag haft från och till ångest i alla dess grader. Alltifrån panikångestattacker 3-4 gånger / vecka till lite vardagsångest över saker och ting man drar sig för att göra. Jag har provat mycket för att lindra ångesten som inte gett något resultat, så jag pallrade mig till gymmet även fast både kropp och knopp skrek nej. Det var min sista utväg utan medicinsk hjälp och resultatet blev fantastiskt bra. Att träning har en sådan fantastisk effekt på denna jäkla ångest är för mig den största vinstlotten i livet. En vinstlott är även att jag och min kropp tillsammans ORKAR och KLARAR AV att slita hårt för att utsöndra dessa lyckohormoner som träningen ger, något som alla människor inte har förmågan till eller förutsättningarna att klara av, av olika anledningar.
Jag är så tacksam, för idag så kan jag stolt säga att det är  1 år sedan jag hade min sista panikångestattack och just nu ger jag all min cred till träningen. Jag har fått tillbaka mig själv & jag har fått tillbaka mitt liv. Jag känner mig inte fängslad utan friare än någonsin. 

Detta är ett forum som det idag forskas allt mer på och forskningen säger just nu att 1 antidepressiv tablett motsvarar ungefär 20-40 minuters träning. 

Mer träning åt folket!

 

 

Image

1 kommentar. Senaste kommentar 2016-05-31 11:01:00 av Heléne

Elin

förkyldning deluxe Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-04-27 14:41:59

Bronson är igång igen och det känns fantastiskt. Första veckan var sjukt jobbig och träningsvärken kom som ett brev på posten. Det var även första riktiga träningsveckan för mig efter en veckas uppehåll pga förkyldning. Efter att ha fått träna och vara frisk en vecka så är den förbannade förkyldningen tillbaka i dubbel bemärkelse. Snor i massor och värkande kropp. Fy vad tråkigt det är. 

 

Håller tummarna att det ger med sig fort som attan för det här har jag absolut inte tid med.. 

Hoppas träningen går bra för er andra och att ni tränar för mig! Kram

Image

2 kommentarer. Senaste kommentar 2016-04-27 15:10:25 av Elin

Elin

Söndag Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-03-06 20:47:03

Hej allihopa!

Oj så inaktiv jag har varit de senaste två veckorna och jag har väl mina anledningar. Först och främst så känns det som att jag har en dunderförkyldning i kroppen som vägrar bryta ut, vilket resulterar i en enorm trötthet i både kropp och knopp. Har försökt köra på som vanligt, men allting känns riktigt tungt. När man inte känner sig hundra så blir tyvärr så att självdiciplinen gällande godsaker försvinner och det dåliga samvetet tar över allt eftersom samt siffrorna på vågen står still. Försöker att inte stirra mig blind på siffrorna, men det är lätt att det blir så när det känns tungt. Måste erkänna att just nu så sätts det mentala på prov och kriget mot hjärnspökena är i gång. Förhoppningsvis så blir det så att jag vinner på knock out i första ronden, annat finns inte på världskartan. 

Håller alla tummar och tår att jag kommer känna mig betydligt piggare imorgon bitti eller att jag vaknar upp med halsont och tät näsa så att jag blir av med skiten någon gång. Det här med att det ska ligga och retas i kroppen får mig att tappa tålamodet...

Förlåt för negativiteten, men jag kände att jag var tvungen att få ventilera mig.

Hoppas det går bra för alla er andra och att ni kör så att det ryker. Ni är grymma!
Puss och kram!

 

1 kommentar. Senaste kommentar 2016-03-09 13:06:28 av Coach Staffan

Elin

Fredag Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-02-19 19:14:20

Veckan som vart har varit väldigt blandad. Har utfört alla träningspass och även utmanat mig extra mycket. Dock så har min mage inte varit min bästa kompis så kosten har blivit lidande då jag tisdag och onsdag knappt fått i mig något alls. 

Trots detta så har som sagt träningspassen blivit av (tisdagspasset var dock inte speciellt energifyllt eller positivt överhuvudtaget med all anledning). 

Idag så är det fredag, veckans bästa dag i typ alla kategorier : helgen är här & fredagspasset är min absoluta favorit. Idag var det 1 repare i både böjen och mark där jag provade tangera förra veckans resultat och hör och häpna: Det blev en ful rep på 90 i böjen och 95 kg i marken & nya PB:n! Bra start på denna helg :) 

Vi har dessutom nått halvvägs i Bronson och ja tiden springer verkligen iväg. Tänkte gå utan för min comfortzon och faktiskt lägga ut en bild på vad som har hänt med min kropp under dessa veckor. Inte världens bästa kvalité på före bilden ( den till höger) men det skiter jag i. Ska bli spännande var resterande 6 veckor kan göra för underverk. 

 

 

Image

3 kommentarer. Senaste kommentar 2016-03-06 20:35:40 av Elin

Elin

Måndag Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-02-15 15:23:02

Vilket pass det blev idag. Bjöd med Stina att följa med som extra energi och för att ha någon som pressar mig till max (även om jag brukar vara rätt duktig på att göra det själv, men ibland kan det vara skönt att någon annan får ta den biten) samt att jag får ge tillbaka med samma (om inte dubbla) mynt, hehe!

Idag var det 6 set knäböj och de fem första seten körde jag på 65 kg & det sista lastade jag på 70 kg bara för att se om det gick & det gick (dock osäkert om det skulle funkat under 6 set). Benpressen och upphoppen var riktigt riktigt RIKTIGT tunga efteråt och tjurskallen fick ta över. 

Jag har tidigare känt mig så sjukt stel i böjen & det har nästan omöjligt att utmana mig själv på högre vikter, men sedan jag började med rörelseövningarna (som lades ut på facebookgruppen) innan böjen så känner jag stor skillnad. Betydligt stabilare & jag lyfter inte alls lika mycket med ländryggen som jag tidigare gjort.

 

Summan av kardemumman så blev det ett riktigt jäkla bra pass!

Hoppas alla har fått igenom ett lika bra pass som mig och att ni har en fin måndag :) 

2 kommentarer. Senaste kommentar 2016-02-19 14:57:44 av Coach Staffan

Elin

Fredag Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-02-12 12:55:34

Äntligen Fredag och sista Bronsonpasset för i veckan.

Idag var det max i knäböj och marklyft bland annat och jag känner mig ändå hyfsat nöjd ändå även om jag trodde jag skulle kunna lyfta mer. Knäböjen landade på 87,5 kg och 90 kg i marklyft. Målet är att i slutändan lyckas med tre siffrigt i båda övningarna, så det är bara att kriga på.

Imorgon ska jag prova på crossfit i vår crossfitbox här i Skellefteå som är relativt nyöppnad, superkul. Därefter blir det mycket vila och mycket mat.

Ha en fin helg allihopa!

1 kommentar. Senaste kommentar 2016-02-15 06:40:59 av Coach Staffan

Elin

Torsdag Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-02-11 22:47:47

Tjollahopp!

Torsdag och tredje passet för i veckan avklarat. Bröst, axlar och triceps stod på schemat och oj vilket pass det blev. Energinivån var betydligt högre än de senaste dagarna och helt klart det bästa passet denna vecka. Gissar att träningsvärken kommer infinna sig imorgon och några dagar framöver.

Bänkpressen har blivit lite utav en favorit och idag blev det 2 set (de första) med 40 kg och 3 set med 42 kg på stången. Det känns faktiskt som det var igår som bara stången var tillräckligt. Pb:et i bänkpress ligger på  ca 50 kg så håll tummarna att jag bräcker det imorgon.

Snart är det helg & det känns välbehövligt!

Lev och må & kämpa på laughheart

1 kommentar. Senaste kommentar 2016-02-15 06:39:48 av Coach Staffan

Elin

V. 5 Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-02-10 21:08:42

Jag älskar när man gör nya upptäckter. Har inte förrän i typ skrivande stund insett att man kan skriva blogg här på sidan, fantastiskt. 

Femte veckan av Bronson är igång och fram till denna vecka så har det känns riktigt bra. Nu känns allt riktigt tungt och jag känner mig svagare och stelare än någonsin. De första veckorna studsade jag upp ur sängen och var fylld med energi, men nu är jag tröttare än vanligt och energidepåerna är halvtomma. Ja, jag vet inte, men det är kanske så det ska vara? ;-)

Igår så blev det en ofrivillig vilodag eftersom att livet kom i vägen med skola och födelsedagar som skulle firas, så därför rev jag av gårdagens rygg/baksida lår pass idag istället. Handflatorna är ömma och nya blåsor har slagit sig till ro samt ryggen är mör. Perfekt!

Hoppas att jag får vakna energifylld och pigg imorgonbitti samt att morgondagens pass blir det bästa på hela veckan.

Lev och må!

5 kommentarer. Senaste kommentar 2016-02-11 22:52:59 av Elin


Page 1 of 1 | Next »