Elin

LYCKORUS Skrivet av Elin i Elins blogg 2016-05-11 21:24:23

Dela:  Facebook

Är precis hemkommen från denna omgång Bronsons BÄSTA benpass (körde förra fredagens pass, ligger lite efter er alla eftersom jag var borta en vecka med förkyldning). Gissa vem som är lyckligast i världen?
Var helt bombsäker på att det återigen skulle bli ett pass där det lilla lilla extra saknades, men ack så fel jag hade! Hade grymt tryck i benen och en jäkla discokänsla i kroppen. Thaimaten jag unnade mig till lunch idag gjorde succe helt enkelt och därav måste jag sprätta mig själv på fingrarna och inse att jag MÅSTE börja äta betydligt mer för att orka, speciellt om man enbart äter mellan 12-20 på dygnet. 

Nu byter jag ämne och tänkte bli lite personlig och blotta mig litegrann. Under tre års tid så har jag haft från och till ångest i alla dess grader. Alltifrån panikångestattacker 3-4 gånger / vecka till lite vardagsångest över saker och ting man drar sig för att göra. Jag har provat mycket för att lindra ångesten som inte gett något resultat, så jag pallrade mig till gymmet även fast både kropp och knopp skrek nej. Det var min sista utväg utan medicinsk hjälp och resultatet blev fantastiskt bra. Att träning har en sådan fantastisk effekt på denna jäkla ångest är för mig den största vinstlotten i livet. En vinstlott är även att jag och min kropp tillsammans ORKAR och KLARAR AV att slita hårt för att utsöndra dessa lyckohormoner som träningen ger, något som alla människor inte har förmågan till eller förutsättningarna att klara av, av olika anledningar.
Jag är så tacksam, för idag så kan jag stolt säga att det är  1 år sedan jag hade min sista panikångestattack och just nu ger jag all min cred till träningen. Jag har fått tillbaka mig själv & jag har fått tillbaka mitt liv. Jag känner mig inte fängslad utan friare än någonsin. 

Detta är ett forum som det idag forskas allt mer på och forskningen säger just nu att 1 antidepressiv tablett motsvarar ungefär 20-40 minuters träning. 

Mer träning åt folket!

 

 

Image

Kommentarer

Underbart att läsa Elin!!! Så glad för din skull! Har själv en ångestsjukdom men orsakad av en annan människa pga långvarig psykisk misshandel(blottar mig oxå nu) men har heller aldrig mått så bra som sen träningen blivit min livsstil! Bra kämpat tjejen!! Säger som du, mer träning åt folket så skulle många må så mycket bättre!